top of page
INICI

RecerConnecta

RecerConnecta   és un programa que té com a objectiu apropar investigadors i investigadores d’entitats catalanes als instituts de l’Hospitalet perquè l’alumnat conegui de primera mà l’experiència de la recerca. El personal  investigador que hi participa ofereix de forma voluntària xerrades divulgatives per explicar el seu àmbit de recerca, alhora que promou  l’interès del jovent per la ciència.
QUI SOM

Qui som

RecerConnecta  forma part del projecte Pessics de Ciència, i és el resultat d’una iniciativa entre el Centre Cultural Sant Josep de l’Ajuntament de l’Hospitalet i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Les investigadores i els investigadors que hi participen pertanyen a diferents universitats i centres de recerca de Catalunya i treballen en àmbits molt diversos de coneixement.

Destinataris

Alumnat d’ESO, batxillerat o cicles formatius dels instituts públics de l’Hospitalet.

 Període: curs 2021-2022.

 Funcionament: la pàgina web del programa  Recerconnecta  (ja.cat/recerconnecta), a cada apartat "d'àmbit", conté un llistat de totes les investigadores i els investigadors que hi participen, una descripció de les xerrades que ofereixen, la seva disponibilitat i l’idioma. Quan els instituts hagin identificat una xerrada que els interessi, hauran d’omplir un formulari de sol·licitud i la coordinació del programa es posarà en contacte per concretar una data. Tant el llistat com el formulari estaran disponibles a partir de novembre de 2020.
DESTINATARIS

ÀMBITS

Els àmbits temàtics són molt diversos i es concretaran al llistat de l’oferta de xerrades. En grans línies, les investigadores i els investigadors participants treballen en les següents àrees:
ÀMBITS
REQUISITS

REQUISITS

 Els instituts hauran de disposar d’un ordinador i un projector a l’aula on es dugui a terme la xerrada. A més, el professorat haurà d’estar present en tot moment durant l’activitat.

 Idiomes: les xerrades podran ser en català, castellà o anglès, segons les preferències dels instituts i les possibilitats dels investigadors i de les investigadores.

 Durada de l’activitat: les xerrades tindran una durada d’entre 30 i 40 minuts i després es deixarà un temps per preguntes i perquè l’alumnat pugui conversar amb els investigadors i les investigadores. En total, la durada de l’activitat serà d’una hora aproximadament.

 Centres de recerca participants: Participen investigadores i investigadors de post-doctorat de totes les universitats i centres de recerca de Catalunya. Tenen experiència internacional i han tingut una contractació mitjançant projectes de formació i mobilitat  de personal investigador  amb cofinançament de la Unió Europea (programa d’Accions Marie Skłodowska-Curie). Aquesta iniciativa està impulsada pel grup de treball dels projectes MSCA-COFUND de Catalunya.

Institucions Col·laboradores: 

Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)
Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) 
Institut de Recerca Biomèdica (IRB)
Institut de Recerca Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IRSP)
Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
Mercats, Organitzacions i Vots en Economia (MOVE - UAB)
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Universitat de Barcelona (UB)
Universitat de Girona (UG)
Universitat Pompeu Fabra
Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO)
 
Els investigadors i investigadores participants han rebut finançament dels programes:

Beatriu de Pinós (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca).
 


 
descarregues_2_x2,1.png
CONTACTE

CONTACTE       recerconnecta@gmail.com

FORMULARI

¡Tus datos se enviaron con éxito!

Centre Cultural Sant Josep

Pessics de Ciència
Avda. Isabel la Catòlica, 32

08901 - L'Hospitalet
Tel. 93 403 20 99
http://pessicsdciencia.blogspot.com

  • Icono social Twitter
  • Facebook icono social
  • Icono Social blogger
  • Icono social de YouTube
AGAUR

Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca

  • Icono social Twitter
  • Facebook icono social
Aquest projecte ha rebut finançament del programa de Horizon 2020 de recerca i innovació de la Unió Europea.

logo UE_flag_yellow_high.jpg
bottom of page